Genezen van het geboorteproces

€280.00

This ad listing is expired.

Aanvullende Info

StraatWeerdingerzandweg 5
StadEmmen
ProvincieDrenthe
LandNederland
Postcode7872 TB
Websitehttp://www.mirre.nl/activiteit/workshop/mirre-team/genezen-van-het-geboorteproces.html

Het geboorteproces

We besteden op Mirre veel aandacht aan het geboorteproces. Waarom? Omdat we de ervaring hebben dat het hele geboorteproces (vanaf conceptie tot en met de eerste uren na de geboorte) veel invloed kan hebben op het verdere leven van de mens.

In de baarmoeder en tijdens de geboorte wordt de basis gelegd voor ons verdere leven. Tijdens de zwangerschap staat het kind open, het vormt één systeem met de moeder, is zeer verbonden met vader en gevoelig voor de energie van de omgeving. Het kind kan in deze fase allerlei energieën en emoties oppikken en het tot zichzelf maken. Als de zwangerschap bewust verloopt en er goed contact is tussen ouders en kind, dan heeft dit een positief effect.

De bevalling zelf is van grote invloed op het kind. Het is één van de meest stressvolle ervaringen die we in het leven doormaken. Het adrenaline-gehalte van pasgeboren baby’s wordt verhoudingsgewijs nooit meer geëvenaard in het leven, ook niet tijdens grote inspanningen. Het is dus logisch dat het geboorteproces een grote impact heeft op de manier waarop we met spanningen omgaan en in het leven staan. Voor je zelf geboorte geeft is het goed om je eigen geboorteproces onder ogen te zien.

Geboortecentrum Mirre heeft methodes ontwikkeld om het geboorteproces te ervaren en te verwerken. Hiervoor maken we onder andere gebruik van het warmwaterbad. Ook op “het droge” doen we interessante en intensieve oefeningen.

Het verwerken van de zwangerschap en de geboorte kan veel opleveren:

-bewustwording van het effect van de geboorte op het dagelijks leven
-loslaten van belemmerende emoties
-nieuwe inzichten over ons leven
-fysieke en/of psychische klachten verminderen of verdwijnen
-ouderbindingen kunnen worden herschikt
-positieve levenshouding
-beter omgaan met stressituaties
-opnieuw verbinden met onszelf en met ons levensdoel
-veranderen van patronen
-betere verbinding met onze mannelijke of vrouwelijke kracht

Berichten