Lessen Tai Chi en Qigong in Amersfoort

€9.00

This ad listing is expired.

Aanvullende Info

StraatPlanciusstraat 29
StadAmersfoort
ProvincieUtrecht
LandNederland
Postcode3814 TP
Websitehttp://www.taichitaoamersfoort.nl/Lesrooster.html

Wekelijkse lessen Tai Chi Tao en Qiging in Amersfoort

Uitgangspunt in de Tao-vorm is dat o.a. de toegankelijkheid. De series zijn korter dan in de Taichi Quan. De series en bewegingen zijn vaak makkelijker uit te voeren. De leerling past zich niet aan aan de taichi-serie, maar de serie past zich aan aan degene die hem beoefend. Natuurlijk kan dit niet onbegrensd, men moet altijd rekening houden met de basistechnieken van de taichi. Bij elke vorm van taichi wordt daar rekening mee gehouden.
Een ander uitgangspunt is niet klakkeloos te kopieëren wat de oude meesters hebben gedaan. Doe en voel het eerst op die manier en kijk wat er gebeurd in je lichaam. Dan komt de volgende fase. In het engels kennen we de woorden improvise en improve, welke improviseren en verbeteren betekenen. Er kan nooit ontwikkeling zijn zonder te improviseren.

Tai Chi is een bewegingsvorm die veel in onder andere China wordt toegepast . De beoefenaars krijgen een betere gezondheid en een soepeler lichaam.
Tai Chi Tao bestaat uit een serie oefeningen die worden uitgevoerd in een bepaald ritme. Elke beweging heeft een achterliggend doel, overeenkomend met de chinese gezondheidsleer. De bewegingen zijn traag en worden ondersteund door zachte in en uitademingen. De bewegingen zijn ontspannen, de geest ontspant, het lichaam ontspant.
Er ontstaat een groter lichaamsbewustzijn. Het is een doorgaande serie van gracieuze bewegingen, zacht, ontspannen, meditatief.

Tai Chi Tao staat in het teken van de 5 elementen, water, hout, vuur, aarde en metaal. Zo staat elk element voor bijvoorbeeld een orgaan, een zintuig, een lichaamsdeel, een emotie, een seizoen. Doel van de Tai Chi is deze elementen meer in evenwicht te brengen. Dit kan ook met bijvoorbeeld acupunctuur. Door Tai Chi Tao toe te passen, kun je het zelf.

Door regelmatige oefening ontstaat er een betere ‘Chi’ in het lichaam. De Chi gaat beter stromen. Chi staat voor levensenergie. Je voelt je rustiger, meer ontspannen, fitter en diverse klachten kunnen verbeteren of verdwijnen.
Zo is bekend dat Tai Chi Tao een gunstig effect heeft op de spieren en gewrichten, waardoor klachten als RSI, whiplash, reuma, rugklachten gunstig worden beïnvloed. Ook zijn goede ervaringen bekend met schouder en nekklachten, fibromyalgie, ME/CVS, burn-out, slapeloosheid, hoge- en lage bloeddruk.
Tai Chi Tao werkt harmoniserend en vitaliserend op ons hele lichaam, mits ontspannen en regelmatig toegepast.

Berichten