Welkom, bezoeker! [ Registreer | Loginrss

Astro consult
 

€1,510.00

Tjeu vd Berk. “De zoektocht van d emens die de weg is kwijtgeraakt” (JUNG)

  • Straat: Klein Hanckema. Kerkstraat 13
  • Stad: Zuidhorn
  • Provincie: Groningen
  • Land: Nederland
  • Sinds: 2 januari 2019 14:34
  • Verloopt op: Advertentie is verlopen
Tjeu vd Berk. “De zoektocht van d emens die de weg is kwijtgeraakt” (JUNG)

Omschrijving

De zoektocht van de mens die de weg is kwijtgeraakt’ door Dr. Tjeu van den Berk

De moderne mens op weg naar haar ziel:  In 1913 raakte Jung in een hevige psychische crisis. Op een bepaald moment merkte hij dat het genezend werkte als hij de beelden en stemmen die in hem opkwamen daadwerkelijk de kans gaf te verschijnen en daarmee op een of andere manier in gesprek te gaan. Hij schreef de fantasieën, dromen en visioenen uit of tekende ze uit in mandala’s en andersoortige afbeeldingen uit. Een grote zielentocht (hij werkte er vijftien jaar aan!) werd hiermee vastgelegd. Op een bepaald moment kocht hij een in rood leer gebonden foliant (vandaar de naam ‘Rode Boek’) waarin hij al zijn teksten in gotische letters kalligrafeerde en in vele kleurrijke tekeningen illustreerde. Hij noemde naderhand dit ‘krankzinnige’ werk ‘het vat van mijn oeuvre’.
We gaan niet alleen inhoudelijk aan dit boek proeven (het is immens diepzinnig) maar via powerpoint zullen we ook in de ban kunnen raken van de prachtige afbeeldingen uit dit kapitale meesterwerk.

jeu van den Berk (1938)  studeerde theologie in Nijmegen, Rome en Lyon en was werkzaam aan de Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht.
Hij schreef boeken over de samenhang tussen religie, dieptepsychologie, kunst en cultuur.  Is auteur van verschillende boeken.

Advertentienummer: 995c2ccb3e4bff5

Geen keywords

480 Totale hits, 1 vandaag

  

Sponsored Links

Laat reactie achter

Om een bericht te versturen naar de adverteerder, vul hier de volgende velden in en klik op versturen.

Andere advertenties

Aanbeveling