Gezinsweek

€500.00

This ad listing is expired.

Aanvullende Info

StraatWeerdingerzandweg 5
StadValthe
ProvincieGroningen
LandNederland
Postcode7872 TB
Websitehttp://www.mirre.nl/activiteit/workshop/mirre-team/gezinsweek.html

Een mooie en diepgaande ervaring voor kinderen en opvoeders.

Bij ons opleidingscentrum staat coaching en begeleiding van kinderen, ouders en kinderbegeleiders centraal. Dit doen we onder andere door het geven van gezinsweken, speciale workshops en individuele begeleiding voor ouders en/of kinderen. Meerdere keren per jaar is er een vierdaagse gezinsweek voor kinderen en ouders. Let wel: Vaders zijn ook welkom!

Tijdens de gezinsweken is er zowel voor de ouders als voor de kinderen een programma. Elk kind heeft een eigen begeleider, die op Opleidingscentrum Mirre is opgeleid tot kinderbegeleider. De ouders hebben in deze week ook een programma, dat gericht is op het herstel of verdieping van het contact met het kind. Dit gebeurt door individuele gesprekken, maar ook door groepswerk en gezinsopstellingen.

Voor de kinderen is er van alles te doen. Ze ontdekken hun eigen krachtdier, maken krachtschilden of rainsticks, gaan heerlijk naar buiten in de prachtige natuur in de omgeving en kunnen volop spelen en bewegen op ons terrein. Samen met ouders of begeleiders wordt er kampvuur gemaakt, zijn er sportieve bezigheden en is er op woensdagavond de kinderdisco.

In het midden van de week krijgen ouders met hun kind een ‘badsessie’. Door middel van een speciaal ontwikkelde methode in het warmwaterbad wordt de zwangerschap en geboorte herbeleefd en wordt heling aangebracht op pijnlijke of onbewuste stukken.

Er wordt ook aandacht besteed aan de gevoeligheid van kinderen van deze tijd. Doordat veel kinderen zo gevoelig zijn, krijgen ze veel prikkels binnen. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot hyperactief gedrag, zich terug trekken of afzonderen, voedsel-intolerantie of stempels opgeplakt krijgen vanuit school, zoals ADHD of PDD-NOS. Dit kan tot vele vragen en zorgen leiden bij ouders/opvoeders, maar ook bij de kinderen zelf. We leren deze kinderen zich beter met hun lichaam te verbinden, gemakkelijker te praten over deze gevoelens en we geven hen advies hoe ze om kunnen gaan met hun vermogens en gevoeligheden in deze tijd. Dit alles vindt plaats in een liefdevolle, respectvolle omgeving.

Het is ongelooflijk wat voor impact het heeft op het dagelijks leven van zowel ouder als kind. Kinderen kunnen weer vrijer leven, drukke kinderen worden rustiger, ouders raken eventuele schuldgevoelens kwijt, contacten worden verstevigd en verbeterd. Lichamelijke klachten kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Berichten