Jung. Lezing door Tje vd Berk

€15.10

This ad listing is expired.

Aanvullende Info

StraatKerkstraat 14
StadZuidhorn
ProvincieGroningen
LandNederland
Postcode9801KM

Zaterdag 23 maart 2019 om 13.30 uur.
‘De zoektocht van de mens die de weg is kwijtgeraakt’
door Dr. Tjeu van den Berk

De moderne mens op weg naar haar ziel: In 1913 raakte Jung in een hevige psychische crisis. Op een bepaald moment merkte hij dat het genezend werkte als hij de beelden en stemmen die in hem opkwamen daadwerkelijk de kans gaf te verschijnen en daarmee op een of andere manier in gesprek te gaan. Hij schreef de fantasieën, dromen en visioenen uit of tekende ze in mandala’s en andersoortige afbeeldingen uit die hij vastlegde in het “Rode Boek”. Aan de hand van een powerpont presentatie zullen de afbeeldingen uit dit prachtige
boek toegelicht worden.

We gaan niet alleen inhoudelijk aan dit boek proeven (het is immens diepzinnig) maar via powerpoint zullen we ook in de ban kunnen raken van de prachtige afbeeldingen uit dit kapitale meesterwerk.

Tjeu van den Berk (1938) studeerde theologie in Nijmegen, Rome en Lyon en was werkzaam aan de Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht.
Hij schreef boeken over de samenhang tussen religie, dieptepsychologie, kunst en cultuur. Is auteur van verschillende boeken.

De lezing vindt plaats in:
Klein Hanckema. Kerkstraat 14 in Zuidhor
Bijdrage: 15 euro en voor minima 10 euro

Voor meer informatie of opgaven:
Tineke Sikkema 06-10485867 – Email: tienstien@hotmail.com

Mensen die zich eerder hebben opgegeven voor de lezing van Tjeu vd Berk vezoeken wij zich opnieuw op te geven vanwege de gewijzigde datum.

Wij hopen ook dit jaar weer op een enthousiaste opkomst

De organisatie van PanSophia regiogroep -Noord
Helena vd Laan, Neeltje Mocking, Els Opheikens en Tineke Sikkema.

Berichten